PESUOHJEET

MERINOVILLA

Villavaatteet ovat konepestäviä, mutta vähemmän pesukertoja tarkoittaa vähemmän veden ja sähkön kulutusta. Lisäksi 100 % merinovillaisesta vaatteesta ei irtoa mikromuoveja vesistöihin.

Merinovilla on älykuitu, se lämmittää talvella ja viilentää kesällä. Merinovilla on lisäksi antibakteerinen ja hajottaa pahan hajuisia bakteereita. Sen vuoksi sitä ei tarvitse pestä aina kun hikoilee. Tuuletus jokaisen käytön jälkeen auttaa pitämään villan raikkaana. Vinkki: ripusta villahousut lahkeista henkariin roikkumaan ja ulos tuulettumaan.

Villavaate kannatta pestä kuitenkin aina silloin tällöin. Pesemätön villavaate kerää pölyä ja nukkaantuu helpommin. Kun peset merinovillaa, käytäthän max. 30 asteen villanpesuohjelmaa. On erittäin tärkeää käyttää luonnonpesuainetta tai villan ja silkin pesuun tarkoitettua pesuainetta.  Jos mahdollista, pese vaate nurinpäin omassa pesupussissa. Villavaatetta ei laiteta kuivaajaan, vaan tasokuivataan pyyhkeen päällä (rullaa pyyhkeen sisään ja puristele kuivaksi, jos jäänyt markäksi.

PELLAVA

100% pellavavaate on konepestävä. Suosittelemme max. 40 astetta ja hienopesuohjelmaa. Kannattaa myös käyttää luonnonpesuainetta tai hienopesuainetta, välttääkseen kovia kemikaaleja. Kuosittele kosteana ja ripusta henkarille kuivumaan.