Millaista on muotiyrittäjän elämä? “Yrittäjänä oppii joka päivä.”

Viime viikolla kerroin teille, millaista työni on muotisuunnittelijana. Voit käydä lukemassa siitä lisää täällä .Tärkeä osa arkeani on yrittäjyys ja sen tuoma vauhdikkuus. Kerron lisää siitä, miten päädyin yrittäjäksi ja miten MIAMin brändi on syntynyt. Miten pääsen eteenpäin epäonnistumisista? Mitkä kaikki narut täytyykään yrittäjän käsissä pysyä?

Olenko aina ollut yrittäjätyyppiä? Miten päädyin yrittäjäksi?

Yrittäjyys ei ole erityisesti ollut tavoitteenani ja aikaisemmassa elämässäni urapolkuni lähti enemmän tutkijan ja opettajan tielle. Vasta kun päästin luovuuteni kukoistamaan ja löysin muotisuunnittelun, tuli yrittäjyydestä unelma.

Millaista yrittäjän arki on?

Yrittäjän arki on hektistä, ihanaa, hullua! Toisaalta on oma vapaus, mutta löydät kuitenkin itsesi yömyöhään kone sylissä. Yrittäjyys on enemmänkin elämäntapa kuin pelkkä elinkeino. Se hallitsee elämää ja sitä on ehkä vaikea ymmärtää, ellei itse ole yrittäjä. Mieheni on myös yrittäjä, joten ymmärrystä onneksi riittää.

Millaista on olla yrittäjä nimenomaan muotialalla?

Muotiala voi olla ruma bisnes ja siinä riittää kyseenalaisia toimijoita. En lähde kilpailemaan sellaisten yritysten kanssa, vaan toimin täysin itsenäisesti ja rakennan vaate vaatteelta yritystä, joka toimii sydän edellä, hyvällä omatunnolla. 

Mitä neuvoisin muille naisille, jotka haaveilevat yrittäjyydestä?

Do it! Kannustaisin toimimaan. Ensin on oltava vahva visio unelmasta ja sitten hommiin! 100% luotto omaan visioon. Jos et itse usko unelmaasi, ei kukaan muukaan ja apua on vaikea saada.

Miten tasapainoilen äitiyden, yrittäjyyden ja kaiken muun välillä?

Se on järjestelykysymys, mutta ei todellakaan aina helppoa! Kompromisseja pitää tehdä ja prioriteetit oltava selvillä. Aina jos tulee valinta, perhe tulee ensin. Se muisto jonka jätät lapsillesi elää ikuisesti. Vaatteiden sesongit tulevat ja menevät.

 Miten olen päässyt/pääsen epäonnistumisista eteenpäin?

Olen asennoitunut niin, että tämä on elämäntyöni. Siinä tulee vastaan haasteita ja vastoinkäymisiä, mutta luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Lisäksi, uskon niin vahvasti positiivisen ajattelun voimaan, että se kantaa vaikeatkin ajat. Sen avulla säilyy usko kaikkeen tekemiseen.

Paras ja huonoin vinkki jonka olen saanut yrittäjyydestä?

Yhdessä olemme enemmän! Mielestäni on hienoa jakaa tietoa ja tehdä yhteistyötä varsinkin tällaisena aikana. Huonoja vinkkejä yrittäjyydestä ei ole, sillä jokaisella yrittäjällä on jotain annettavaa. Se, sopiiko se omaan yritykseesi, on eri asia.  • Eija Rosenlund

    Hei, äitisi ystävänä seuraan mielenkiinnolla tekemisiäni, vaikken ole sinua koskaan henkilökohtaisesti tavannut. Oli mielenkiintoista lukea, miten taustoitit työtäsi. Oikein paljon onnea ja menestystä valitsemallesi uralle!


Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.


You may also like

Tutustu
Example blog post
Example blog post
Example blog post